Пентагона подозира Китай, че обучава въоръжените сили на страната в

...
Пентагона подозира Китай, че обучава въоръжените сили на страната в
Коментари Харесай

Пентагона с подозрения: Китай тренира удари срещу САЩ

Пентагона подозира Китай, че образова въоръжените сили на страната в нанасяне на удари против Съединените американски щати и техните съдружници. Това написа в отчет за въоръжените сили на Китай, оповестен на уеб страницата на Американското министерство на защитата.
„ През последните три години въоръжените сили на Китай бързо разшириха обсега на надводните интервенции и получиха опит в стратегически значими морски региони и евентуално образоват въоръжените сили на удари против Съединени американски щати и съдружниците “, написа в отчета, представен от БГНЕС.
В текста се отбелязва, че все още няма изясненост какъв сигнал Пекин желае да изпрати на Вашингтон като показва военна мощност.
Междувременно стана ясно, че военният церемониал, разгласен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ще бъде отсрочен най-рано за 2019 година, съобщи AFP.
" Министерството на защитата и Белия дом възнамеряват церемониал в чест на американските военни ветерани и стогодишнината от Първата международна война ", съобщи представителят на Пентагона Роб Манинг. " Планирахме това събитие да се състои на 10 ноември 2018 година, само че в този момент се договорихме да разгледаме опциите през 2019 година ", добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР