Пенсионноосигурителната компания "ПОД - Бъдеще" се включи вкампанията "Ние мислим

...
Пенсионноосигурителната компания "ПОД - Бъдеще" се включи вкампанията "Ние мислим
Коментари Харесай

ПОД-Бъдеще подкрепя социална кампания за глухите младежи

Пенсионноосигурителната компания "ПОД - Бъдеще " се включи в акцията "Ние мислим за своето бъдеще ", проведена взаимно с фондация "Заслушай се " и "МОГА " - младежка организация на глухите деятели. Целта на акцията е да способства за построяването на среда за повече благоприятни условия в другите сфери на обществения живот за глухите и слабочуващи младежи в България.

Кампанията „ Ние мислим за своето бъдеще " започва през днешния ден и е част от Международната седмица на глухите, която по самодейност на Световната федерация на глухите се отбелязва от 1958 година през последната седмица на септември. Мотото на седмицата за 2018 година е: „ Чрез жестов език всеки е включен ".

Като част от акцията през идващите две седмици на екраните в метростанциите в София и в обществените мрежи ще се излъчва видеоклип с присъединяване на шестима младежи, които на жестов език и благодарение на емотикони ще предадат главните послания на акцията, обединени под хаштага #Пукамизабъдещето. Паралелно в метростанциите към този момент са ситуирани и постери с шестимата артисти.

Ашод Дерандонян, създател на фондация "Заслушай се " : „ Аз имам вяра в младите глухи хора с техния прелестен жестов език. Вярвам, че младежите са тези, които са носителите на предприемаческия дух с познаване на правата и отговорностите си като равностойни жители. Точно тези млади глухи хора, изключително, носителите на жестовия език, ще бъдат тези, които най-добре ще разпространяват българския жестов език като пълноценно средство за връзка. Затова ние гледаме в бъдещето - визионерите работят в този момент с взор в бъдещето. “

Александър Иванов, създател на Младежка организация на глухите деятели /МОГА/: Ние, младите глухи хора, имаме вяра, че можем да вършим всичко. Единственото нещо, което не можем е да чуваме. Основното предизвикателство, с което се сблъскваме от години е, че не сме имали действителни благоприятни условия за развиване. Вярваме в максимата "Нищо за нас без нас ". В момента, за жалост към момента, чуващите хора оказват помощ на глухите хора като на неспособни. Това е повода, заради която глухите хора се отказали да поемат отговорност. Ако желаете да ни подкрепите, просто самоуверено се свържете с нас и да генерираме хрумвания дружно. Като сътрудници. Ние виждаме себе си като ваши равностойни сътрудници и това е нашето бъдеще!

Андрей Шотов, изпълнителен шеф на „ ПОД-Бъдеще “ АД : „ Подкрепяме и участваме в акцията „ Ние мислим за своето бъдеще ", тъй като знаем, че мнозина измежду глухите и слабочуващи младежи в България имат голям капацитет за развиване и могат да се включват интензивно във всички сфери на обществения, публичния и икономическия живот. Искаме да ги насърчим да бъдат дейни жители.При дефицита на хора във всички области в България, глухите младежи биха могли да са доста потребни във всяко отношение и да допринесат доста за развиването на обществото ни “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР