Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ – тих, експертен

...
Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ – тих, експертен
Коментари Харесай

Манолов: Пенсионната система се нуждае от тих, експертен и неполитически анализ

" Пенсионната система се нуждае от сериозен разбор – спокоен, експертен и изрично неполитически. Откакто започва пенсионният модел, той беше обект на всевъзможни политически извършения. "


Това съобщи пред БНР президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

За Манолов моделът за кумулативно събиране на условията за стаж и възраст се нуждае от смяна, тъй като човек, навършил 19 години и по-късно минал през университет, няма право на един ден неявяване от трудовия пазар, с цел да извърши условията. Според него " има вероятни решения ".

Втори дирек на пенсионното обезпечаване би трябвало да има, само че въпросът е дали би трябвало да е подобен, какъвто го въведохме и продължаваме да го поддържаме, посочи синдикалистът.

По въпроса с минималната работна заплата Димитър Манолов означи, че работодателите си показват договарянето като диктат и споделят - " цялата мощ е в нас ".

" Стана добра загрявка. Разговорът за идващия бюджет може да се организира по-лесно ", разяснява президентът на " Подкрепа " по отношение на Бюджет 2023.

" По отношение на Радиото се организира систематична политика на ограничаване, която несъмнено има своята логичност, само че тя не е добра ", добави той за отпуснатите в допълнение на БНР 1,5 милиона лв. на фона на желаните сред 7 и 12 милиона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР