Пенсиите през 2020 г. ще имат по-съществен ръст от тази

...
Пенсиите през 2020 г. ще имат по-съществен ръст от тази
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков: Доходите растат, пенсиите догодина - по-високи!

Пенсиите през 2020 година ще имат по-съществен растеж от тази година. Това декларира общественият министър Бисер Петков в одобрение по случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, оповестено на уеб страницата на МТСП.

По думите му упованията са, че възходящото развиване на стопанската система на България и растежът на приходите ще дадат опция за още по-съществено повишение на пенсиите.

В първата половина на септември министърът сподели пред публицисти, че упованията са нарастването на пенсиите от 1 юли 2020 година да е с шест или повече от шест %.

Министърът напомни, че от 1 юли т.г. всички пенсии бяха нараснали с 5,7 на 100, което е най-голямото нарастване за последните години. Той показва още, че директно след встъпването в служба на държавното управление през май 2017 година бяха доста нараснали минималните размери на пенсиите за трудова активност.

" Разбирам добре, че за доста от възрастните хора животът не е лек. Наясно съм, че постоянно сте изправени пред компликации и провокации, които би трябвало да преодолявате ", отбелязва Петков в приветствието. По думите му желанието на МТСП е да се построи резистентен модел, който да подсигурява съответен пенсионен приход, качествени обществени услуги и спокойни старини.

От 1 септември стартира даването на персонална помощ за хората с увреждания, съгласно самостоятелна оценка на техните потребности. Към края на август в дирекциите " Социално подкрепяне " са издадени близо 15 000 посоки за прилагане на персонална помощ.

Услугите " персонален помощник ", " обществен помощник " и " домакински асистент " се употребяват от над 12 хиляди възрастни в неспособност за самообслужване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 gradevv (преди 53 секунди) Рейтинг: 2369 | Одобрение: 1374 Ще поживеем, пък ще забележим.  Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР