Пенчо Милков: Целта ни е всички деца да имат равен

...
Пенчо Милков: Целта ни е всички деца да имат равен
Коментари Харесай

Ученето чрез игра помага на децата в Русе

Пенчо Милков: Целта ни е всички деца да имат еднакъв късмет да се допрян до технологии и благоприятни условия

В зала „ Европа “ на Доходното здание през вчерашния ден се организира среща на просветителната общественост за разпространение на новаторски способи на преподаване и показване на нови просветителни благоприятни условия, прилагани в русенските детски градини и учебни заведения. Форумът бе открит от кмета на Община РусеПенчо Милков.

„ Целта ни е всички деца да имат еднакъв късмет да се допрян до технологии и благоприятни условия “, сподели той. Пенчо Милков благодари на преподавателите за всеотдайността и устрема да срещат възпитаниците си с нововъведения, каквито до неотдавна не са имали опцията да усвоят.

На форума участваха и общинският консултант Елисавета Досева, Валерия Лавчева - специалист "Организация на междинното обучение " в РУО – Русе, ръководителят на катедра „ Педагогика “ в Русенския университет доцент доктор Валентина Василева, преподаватели във висшето учебно заведение, членове на работодателските организации и сдруженията на шефовете, представители на учебната и родителската общественост.

Преподаватели в разнообразни детски градини и учебни заведения споделиха своя опит, обвързван с потреблението на нови просветителни решения и на облачните технологии. Те разкриха по какъв начин ученето посредством игра оказва помощ на възпитаниците им да развият своите качества и емпатия и да работят дружно за по-добри резултати. Присъстващите имаха опция да видят проява на модерните способи на образование. Във фоайето на Доходното здание бе показана работата с роботи в детската градина, роботика с Microbit в учебно заведение и LEGO роботика, а най-малките демонстрираха по какъв начин развиват основни умения за бъдещето, до момента в който се забавляват с LEGO конструктори. Представен беше и нов световнопризнат модел на преподаване - Моделът 1:1, известен в целия свят новаторски метод за поднасяне на образователното наличие. Три русенски учебни заведения ще образоват своите ученици по този модел от новата образователна година.

Събитието беше почетено от представители на останалите общини в Област Русе, които бяха впечатлени от демонстрациите и пожелаха да научат повече за новаторските планове.

Община Русе е първата община в България, която напълно внедрява новите просветителни решения, свързани с развиване на прочувствената просветеност във всички детски градини на територията си. Общината си слага високи условия за развиване на просветителните институции в партньорство с всички заинтригувани страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР