Пекин задълбочи търговския конфликт с Литва заради нейните връзки с

...
Пекин задълбочи търговския конфликт с Литва заради нейните връзки с
Коментари Харесай

Китай спря вноса на храни от Литва заради Тайван

Пекин задълбочи комерсиалния спор с Литва поради нейните връзки с Тайван, като стартира да стопира вноса на избрани артикули от балтийската страна, съобщи ДПА. 

Китайските митнически служби са спрели вноса на говеждо месо, млечни артикули и алкохол от Литва, оповестиха публични представители на Пекин и китайски медии. От митниците не са дали пояснение за прекъсването, само че съгласно излизащия в Хонконг вестник " Саут Чайна морнинг пост " претекстът е, че литовските управляващи не са дали задоволително информация за говеждото и млечните артикули. Освен това били получени недоволства за късия период на продължителност на литовската бира, предава Българска телеграфна агенция. 

Преди две седмици Европейски Съюз внесе в Световната комерсиална организация недоволство против Китай, поради комерсиалните ограничавания, наложени на Литва. Тайван окачестви китайските дейности като " тормоз " и " нарушение на световния стопански и търговски ред ". 

Но представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан отвърна, че " това, което Литва би трябвало да направи, е да се изправи пред обстоятелствата, да поправи личните си неточности и да се върне на верния път за придържане към правилото на един Китай, вместо да бърка вярното и неверното и да клюки Китай ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР