Пекин. Българският сноубордист Радослав Янков се класира на 15-о място

...
Пекин. Българският сноубордист Радослав Янков се класира на 15-о място
Коментари Харесай

Радо Янков: Има още три Световни купи

Пекин. Българският сноубордист Радослав Янков се класира на 15-о място в паралелния великански слалом на Зимнитe олимпийски игри в Пекин. Янков, който заемаше същата позиция след квалификациите, беше отстранен на осминафиналите от втория в пресявките Бенямин Карл (Австрия), който в следствие завоюва купата.

Българинът отстъпи с 36 стотни на Карл по 583-метровата писта в " Гентинг Сноу Парк " в Чжанцзякоу.

" Малко смесени усеща имам сега, тъй като можех да реализира и нещо по-голямо. Но позитивното е повече. Най-вече се веселя, че съм тук. Защото след предишния сезон, можеше и да не съм. Особено поради проблемите с гърба ", съобщи Янков.

" След последния борд се пробвах да натисна, само че слязох по-долу на няколко порти и поради това пристигна разликата от 36 стотни. Бени кара без неточност, до момента в който аз направих няколко дребни ", добави той.

Янков въпреки всичко записа най-хубаво класиране на Олимпиада при третото си присъединяване на най-големия състезателен конгрес. Той за първи път съумя да преодолее квалификациите, а до момента най-предното му класиране беше 19-о място в Пьончан 2018.

Янков беше безапелационен, че твърдо остава и за идната Олимпиада в Милано-Кортина, която е след четири години.

" Сега се прибираме, малко отмора, ще създадем още проби на оборудването, тъй като има време, а по-късно има още три Световни купи ", изясни 32-годишният чепеларец.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР