ПЕКИН — Външният министър на Китай заяви в четвъртък, че

...
ПЕКИН — Външният министър на Китай заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Китай казва, че САЩ са „обсебени“ от потискането на възхода му

ПЕКИН — Външният министър на Китай съобщи в четвъртък, че Съединените щати са „ захласнати “ от потискането на Китай, което евентуално заплашва напъните за подсилване на връзките сред двете международни страни най-големите стопански системи.

Миналата година връзките паднаха до най-ниската си точка от десетилетия на фона на разногласия за технологии, търговия, човешки права, статута на Тайван, хипотетичен китайски шпионски балон, свален над Съединени американски щати, и позицията на Пекин по отношение на войните в Украйна и Близкия изток.

Външният министър Ван И сподели, че има „ известни усъвършенствания “ в връзките сред Съединени американски щати и Китай, откогато президентите Джо Байдън и Си Дзинпин организираха среща на върха в Калифорния през ноември, първата им среща от една година. Но Съединени американски щати към момента имат неправилни усещания за Китай и се стремят да лимитират развиването му, сподели Уанг, като описът с едностранни наказания против китайски софтуерни и други компании „ доближава смайващи равнища на непостижима глупост. “ <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР