Пеевски: Пълна подкрепа от ДПС имаха и двамата кандидати за

...
Пеевски: Пълна подкрепа от ДПС имаха и двамата кандидати за
Коментари Харесай

Пеевски: Пълна подкрепа от ДПС имаха и двамата кандидати за конституционни съдии

Пеевски: Пълна поддръжка от Движение за права и свободи имаха и двамата претенденти за конституционни съдии.

Щом сме се подписали и сме ги подкрепили, ние сме си дали към този момент мнението за тях. Пълна поддръжка имаха и двамата претенденти от Движение за права и свободи.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, след като Народното заседание избра Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за членове на Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

На въпрос по отношение на решението на Народното събрание мандатът на новите конституционни съдии да бъде девет години, Пеевски сподели, че това е била преценката на техните адвокати. Смятаме, че те са прави, добави той.
Спешни промени на правилника на Народното събрание изиска ръководителят на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Причината е, че на ротационен принцип „ Възраждане “ е застанала отпред на комисията за надзор на спецслужбите в Народното събрание.

Има огромен скандал – проруска партия оглави контрола на българските спецслужби. Това е по-големият скандал. Застрашена е националната ни сигурност. Това е отблъскващ пробив в Ннационалната ни сигурност, разяснява Пеевски в коридорите на Народно събрание.

Председателят на тази комисия има достъп до най-секретната информация, изясни той. И изясни, че до момента „ Възраждане “ са се държали „ като хора, които няма да оглавяват тази комисия, тъй като знаят защо става въпрос и, че са подвластни “.

Затова Пеевски ще изиска тази комисия да има непрекъснат ръководителят, а да не е на ротационен принцип.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР