Педро СанчесИспанският министър-председател Мариано Рахой бе отстранен днес от поста

...
Педро СанчесИспанският министър-председател Мариано Рахой бе отстранен днес от поста
Коментари Харесай

Рахой падна от власт в Испания

Педро Санчес

Испанският министър-председател Мариано Рахой бе отхвърлен през днешния ден от поста си посредством избор на съмнение.
Вотът на съмнение против консервативния началник, който остана на власт над шест години, бе подсилен от 180 депутати в 350-местната долна камара. Депутатите гласоподаваха на негово място да застане водачът на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес.
Рахой, един от най-дълго управлявалите държавни ръководители, загуби вота след обвинявания в корупция, повдигнати предходната седмица на някогашни членове на неговата Народна партия.
След вота Рахой отиде при Санчес в залата и стисна ръката на бъдещия водач. Очаква се той да встъпи в служба до понеделник, а кабинетът му да бъде назначен идната седмица.
Още преди гласуването Рахой се разгласи за надвит. В къса тирада министър-председателят съобщи, че вследствие на днешния избор отпред на страната ще застане водачът на социалистите Педро Санчес.„ В светлината на това, което всички знаем, можем да предположим, че вотът на съмнение ще мине и вследствие Педро Санчес ще е новият министър-председател “, съобщи Рахой, представен от Bloomberg.
Именно Санчес внесе вота на съмнение. Социалистите вкараха предлагането за избор на съмнение в отговор на правосъдните решения за корупция. Националният углавен съд осъди партията предходната седмица на санкция в размер на 245 000 евро поради присъединяване? в абсурда. Няколко някогашни членове на партията получиха продължителни ефикасни присъди.
Това е едвам четвъртият избор на съмнение в Испания след края на диктатурата на Франко през 1975 година Трите предходни оферти претърпяха неуспех – най-скорошното бе през юни 2017 година с опита на Unidos Podemos против Рахой. Лидерът на левия съюз Пабло Иглесиас неотдавна разгласи, че желае да внесе още едно предложение за избор на съмнение към Раджой, в случай че социалистите не съумеят с техния избор.

Кой е Санчес?

Той е 46-годишен професор по стопанска система, назовават го Красавеца. Социалистическата партия губи под негово управление два следващи избора.
" Вашата изолираност, господин Рахой, е епитафията на един политически интервал, вашият, който към този момент завърши ", сподели той през вчерашния ден в Народното събрание. " Вие сте част от предишното, тази страна е на път да прелисти страницата и Испания би трябвало да гледа бъдещето без боязън ", добави той, облечен в нормалния си безукорен мрачен костюм.
" Шансът му дава опцията да може да играе централна роля ", акцентира Фернандо Валеспин, политолог от Автономния университет в Мадрид, и той пробва ненадейно " един рисков залог ", " една обезверена офанзива ".
Загубила скорост, социалистическата партия беше " държана настрани от фронтовата линия на политическия спор ", заета от Народната партия, либералите от " Сиудаданос " и радикалните леви от " Подемос ", прибавя унивеситетският академик.
Със единствено 84 депутати в долната камара на Народното събрание, Санчес, който не е към този момент народен представител и не разполага с трибуната, която съставлява Народното събрание, беше заставен да се съюзи с " Подемос ", каталунските сепаратисти и баските националисти, с цел да смъкна Мариано Рахой посредством избор на съмнение.
Едно болшинство, осмивано като " болшинството Франкенщайн " от Народната партия, което може да се окаже много несигурно и да съкрати престоя на Санчес в двореца Монклоа. Това не е значимо - социалистическият водач разчита бързо да предприеме ограничения в обществената сфера, с цел да " ускори равнището на известност на своята социалистическа партия ", отбелязва Антонио Баросо, анализатор от " Тенео Интелиджънс ", и да се яви по-силен на последващи предварителни избори, на които " Сиудаданос " са посочени за спечелили от изследванията.
Роден на 29 февруари 1972 година в Мадрид, Санчес израства в заможно семейство с татко бизнесмен и майка служител и следва стопанска система в испанската столица преди да приключи магистратура по политическа спестовност в Свободния университет в Брюксел.
Общински консултант в Мадрид от 2004 до 2009 година, той става народен представител през 2009 година
През 2014 година застанал отпред на една отслабена социалистическа партия вследствие на първите първоначални вътрешнопартийни избори, той се подрежда след Мариано Рахой на изборите през декември 2015 година В подтекста на последвалата политическа парализа се пробва безрезултатно да сформира държавно управление с поддръжката на " Сиудаданос " и " Подемос ".
През юни 2016 година са свикани нови избори и социалистическата партия отива още по-надолу, като отбелязва най-лошия си резултат от възобновяване на демокрацията през 1977 година Санчес е изхвърлен от социалистическата партия, чието управление го държи виновен. Той обаче се завръща през парадния вход през май 2017 година, като деятелите гласоподават за възобновяване му отпред на партията.
Сближил се с Рахой през последните месеци по въпроса за независимостта на Каталуния, Санчес ще остане занапред нататък за Народната партия като съкрушителя на един министър председател, който оцеля до момента в доста рецесии.
" Педро Санчес ще влезе в историята като Юда на испанската политика ", съобщи неотдавна Фернандо Мартинес-Майо, координатор на консервативната групировка. Рахой го упрекна, че е " подготвен поради персоналните си упоритости да се съюзи с който и да било на каквато и да е цена ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР