Педро Алмодовар ще получи Златен лъв за цялостно творчество на

...
Педро Алмодовар ще получи Златен лъв за цялостно творчество на
Коментари Харесай

Алмодовар със “Златен лъв”

Педро Алмодовар ще получи " Златен лъв " за изцяло творчество на 76-тия Международен филмов фестивал във Венеция (27 август – 7 септември, 2019). Предложението за изключителната премия е направено от президента на кино фестивала Алберто Барбера. Алмодовар споделя: “Много съм разчувствуван и поласкан от присъждането на ”Златен лъв ”. Имам чудесни мемоари от филмовия фестивал във Венеция. Международният ми дебют потегли от там през 1983 със “Съмнителни пристрастености ”.



Алмодовар се завръща във Венеция с “Жени на ръба на нервна рецесия ”, само че чак в този момент съумява да получи  “Златен лъв ”, като тържествено дава обещание да се грижи добре за новия ”домашен любим ”, и с възприятие за комизъм изяснява, че към този момент му е намерил и другари – двете котки, с които режисьорът живее.

Алмодовар има две награди “Оскар ” – за “Всичко за майка ми ” и за “Говори с нея ”, като двете ленти са измежду най-ценените испански филми за всички времена. Сценаристът, продуцент и режисьор има в огромната си сбирка и “Златен глобус ”, както и две награди “Златна палма ” за прелестните  и.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР