Печалбите на световната петролна и газова промишленост са скочили до

...
Печалбите на световната петролна и газова промишленост са скочили до
Коментари Харесай

2022 г.: Петролната и газова промишленост спечели $4 трилиона

Печалбите на международната петролна и газова индустрия са скочили до близо 4 трилиона $ предходната година по отношение на приблизително 1,5 трилиона $, регистрирани през последните години.

Това съобщи през днешния ден Фатих Бирол, изпълнителен шеф на Международната организация по силата (МАЕ), съобщи Ройтерс. 

Невижданата преди облага идва на фона на коронавирус рецесията, война в Украйна и невижданите по размери наказания.

Въпреки тези облаги страните, които зависят от приходите от петрoл и газ, би трябвало да се приготвят да понижат зависимостта си от черното злато поради предстоящото понижаване на търсенето в дълготраен проект, сподели Бирол на конференция в Осло.

„ Особено страните от Близкия изток би трябвало да диверсифицират стопанските системи си. Според мен КОП28 (предстоящата тази година среща на върха по въпросите на климата - бел. ред.) ще бъде отличен миг за смяна на ориста на страните от Близкия изток “, означи Бирол. 

„ Повече не можете да управлявате страна, чиято стопанска система зависи на 90 % от приходите за нефт и газ, тъй като търсенето на нефт ще спадне “, добави той. 

Домакин на климатичната среща на върха тази година ще бъдат Обединените арабски емирства, които са член на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК).  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР