Пчелният прашец е пряк продукт на цветния прашец. Цветният прашец

...
Пчелният прашец е пряк продукт на цветния прашец. Цветният прашец
Коментари Харесай

Вълшебството на пчелния прашец

Пчелният прашец е директен артикул на цветния прашец. Цветният прашец съставлява мъжките полови кафези на растенията, които се намират в тичинките. Пчелите събират пчелния прашец като по едно и също време с това опрашват растенията.

Прашецът полепва по тялото и краката на пчелите, които овалвайки го в малко свеж мед и нектар вършат топчета. Всяко топче е с тегло 5-6 микрограма и съдържа към 100 000 поленови зърна. След описаната поредност от действия ги слагат в кошнички, които се намират на задните крачка на пчелите.

Пчелният прашец е прелестно лекарство, извънредно потребен като хранителна добавка, прочут лек още от антични времена. За страдание множеството от приложенията му много постоянно се подценяват.

Считан е за една от най-питателните храни, защото съдържа съвсем всички хранителни субстанции, нужни за човешкия организъм. Прашецът, събиран от пчелите, е богат на протеини (приблизително 40% протеини), аминокиселини, витамини, в това число витамин В комплекс и фолиева киселина.

Пчелният прашец покачва силата ни. Въглехидратите, протеините и витамините спомогнат да се усещаме във форма през целия ден. Често намира приложение в продуктите, които се употребяват за лекуване на възпалителните процеси на кожата, като псориазис или екзема. Аминокиселините и витамините пазят кожата и спомагат за регенерирането на клетките.

Пчелният прашец има високо наличие на антиоксиданти, които имат противовъзпалителни резултати върху тъканите на белите дробовете и предотвратяват наченките на астма.

Прашецът редуцира съществуването на хистамин и въздейства удобно върху множеството от алергиите. Всичко, от астма и алергии до проблеми със синусите, може да се лекува благодарение на прашеца. Тези данни потвърждават, че пчелният прашец е ефикасен против необятен кръг от болести, свързани с дихателната система.

Прашецът съдържа ензими, които оказват помощ за храносмилането.

Прашецът е добър за чревната флора и укрепва имунната система. Според здравните специалисти пчелният прашец има свойства, които пазят организма от вируси.

 Пчелни артикули

Също по този начин той е богат на антиоксиданти, които защищават клетките от нездравословното окисляване на свободните радикали. Използва се за лечение на пристрастявания и разнообразни нездравословни стремежи посредством угнетяване на импулси.

Пчелният прашец съдържа огромни количества рутин, антиоксидант биофлавоноид, който заздравява капилярите, кръвоносните съдове и възстановява равнищата на холестерола. Неговите анти-съсирващи качества могат да спомогнат за предотвратяването на сърдечен удар.

Мъжете, които страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата, могат да получат облекчение като употребяват пчелен прашец. Друга скъпа негова функционалност е, че и възвръща функционалностите на яйчниците. Освен като хормонален стимулант, той е и превъзходен афродизиак.

Пчелният прашец работи по-бързо, когато се употребява с друга храна и най-много с плод, или разперен в малко кисело мляко. Добре е да знаете, пчеларите са намерили метод да събират част от този прашец, без да нарушават салдото на пчелните фамилии с цел да можем и ние да се възползваме от това знамение на природата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР