Пчели с раници. Да, идеята звучи екстравагантно, но не става

...
Пчели с раници. Да, идеята звучи екстравагантно, но не става
Коментари Харесай

Зелена светлина: Пчели с раници

Пчели с раници. Да, концепцията звучи екстравагантно, само че не става въпрос за фешън прищявка, а за научна разработка. Изобретение на студенти на Университета във Вашингтон.

Викрам Иър, откривател: Какво ни накара да създадем тези раници ли? Предишният ни план за роботи с размерите на инсекти.
Засега той е на равнище " замразен ", до момента в който бъде решен въпросът с батериите. Изобретателите решили да търсят отговора в самите инсекти. Миниатюрната раница, която носят пчелите, е снабдена с доста датчици, които изпращат информация за изискванията в средата, в която те се намират.
Викрам Иър, откривател: Ако имаме датчик, който лети, то тогава ние можем да вършим разнообразни неща - да следим температурата, влажността и по-добре да разбираме метеороголичните условия, което е доста значимо за посевите.
Раницата тежи 102 мг, съвсем колкото 7 зрънца ориз. Две-трети от нея са заети от батерия и предаватели.
Викрам Иър, откривател: Пчелите с раници могат да бъдат употребявани и за биологични изследвания, с цел да се разбере по-добре тяхното държание, по какъв начин им въздействат пестицидите или климатичните промени.
Раниците не вредят на пчелите, безапелационни са основателите на дребното устройство. За това са решили да го усъвършенстват.
Викрам Иър, откривател: Опитваме се да измислим какво друго можем да сложим - като да вземем за пример камера или други датчици.
Тогава може и да се появи решението по какъв начин да бъдат усъвършенствани роботите с размери на инсекти.
Раджалакшми Нандакумар, откривател: Това, което осъзнахме е, че насекомите са постигнали съвършенност, която ние се опитваме да имитираме. Така че, когато разберем по-добре техните характерности, ние ще можем да изградим логаритми и да създадем промени в компютърните науки.
Дали роботите-насекоми ще спасят пчелите от изгубване? Предстои да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР