Пъзелът около НАП започва да се подрежда, заяви ръководителят на

...
Пъзелът около НАП започва да се подрежда, заяви ръководителят на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Служители на НАП не са замесени в теча на данни

Пъзелът към Национална агенция за приходите стартира да се подрежда, съобщи ръководителят на Апелативната профилирана прокуратура Николай Найденов пред депутатите от краткотрайната комисия в Народното събрание, проучваща всички обстоятелства и условия към хакерската офанзива в приходната администрация.



На съвещанието на анкетната комисия трябваше да бъде изслушан основният прокурор Сотир Цацаров, само че заради неотложни задължения той бе заместен от шефовете на Специализираната и Апелативната профилирана прокуратура.

От изнесената от тях информация стана ясно, че на този стадий държавното обвиняване няма информация, която да навежда на това, че длъжностни лица са взели участие или подпомагали теча на информация. От прокуратурата твърдят още, че не са компрометирани и системата на електронния автограф, както и ПИК-кодове (Персонален идентификационен код).

„ Българските държавни институции това не го позволиха “ , безапелационен бе прокурор Найденов.

„ Работата продължава с неотслабващ порив “, съобщи от своя страна Димитър Петров от СП.-->

Разследващите проучват всички събрани досега доказателства. Назначени са и доста механически експертизи, обработването на информацията от които ще отнеме време.

До този моментът казусът е още във етапа на досъдебно произвеждане, което се води против трима души – шефът на „ ТАД Груп “ Иван Тодоров, комерсиалният шеф на компанията Георги Янков и IT експертът Кристиян Бойков. Те имат по две обвинявания – за присъединяване в незаконна група, извършваща компютърни закононарушения и внасяне на ужас в обществото.

Дискусията даде мотив на депутатите от своя страна да заговорят и за възможни законови промени, които да завишат плануваното наказване за причинителите на компютърни закононарушения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР