Пазарната капитализация на криптовалутите, обезпечени със злато, се увеличава с

...
Пазарната капитализация на криптовалутите, обезпечени със злато, се увеличава с
Коментари Харесай

Криптовалутите, обезпечени със злато, вече струват над 1 млрд. долара

Пазарната капитализация на криптовалутите, обезпечени със злато, се усилва с 60% през 2022 година и към този момент надвишава 1 милиард $ за първи път в историята.

Това означават от консултантската компания Arcane Research, представени от електронното издание Cointelegpraph.

През 2022 година вложителите наподобява бяха привлечени от крипто активите, чиято стойност е обвързана с цената на златото. Във времена на рецесия и неустановеност скъпият метал обичайно се възприема като "актив леговище ".

Цената на PAX Gold, Tether Gold и останалите цифрови активи, обезпечени с благородни метали, се покачва, защото вложителите диверсифицират своята експозиция към инфлацията в крипто бранша, изясняват от Arcane Research.

Възвръщаемостта на PAX Gold надвишава доста тази на биткойна от началото на годината. Златото нарастна с над 9% от началото на годината, до момента в който цената на биткойна за същия интервал регистрира спад от към 15 на 100.

Към момента златото се търгува на равнище от малко под 2000 $ за тройунция, откакто по-рано тази седмица доближи най-високите си равнища от август 2020 година насам.

Токенът на PAX Gold способства най-вече за растежа в пазарната капитализация на "златните " криптовалути - с към 500 милиона $. За съпоставяне, водещият съперник, в лицето на Tether Gold, записва растеж в пазарната си оценка от към 18 милиона $.

Общата пазарна оценка на PAX Gold все още е 607 милиона $, а тази на Tether Gold - 211 млн. $.

Според Александър Ткаченко, създател и основен изпълнителен шеф на основана в Люксембург платформа за вложения в цифрово злато VNX, интелигентните вложители са били по-предпазливи при вложенията в криптовалути.

Той счита, че склонността да се влага в токени, обезпечени със злато, илюстрира атрактивността на контролираните цифрови активи на фона на продължаващата макронесигурност.

"Не всички токени, обезпечени със злато, обаче са добра инвестиция. Инвеститорите би трябвало да внимават, с цел да не получат така наречен „ книжен индек ". Те би трябвало да търсят токени, които са обезпечени с физическо злато и са издадени от контролирани емитенти, които могат да потвърдят златните си запаси ", прибавя Ткаченко.

Емитент на PAX Gold е основаният в Ню Йорк фонд Paxos, контролиран от Държавния департамент за финансови услуги на Ню Йорк. Всеки токен на компанията в обращение е 100% подсилен от унция злато.

За съпоставяне, Tether Gold не попада под пълномощия на нито един регулатор в или отвън Съединените щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР