Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с представители

...
Пазарджик. Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с представители
Коментари Харесай

Пазарджик: Областният управител Стефан Мирев разпореди мерки срещу безстопанствените животни по пътищата

Пазарджик. Областният шеф Стефан Мирев организира работна среща с представители на ОД Министерство на вътрешните работи Пазарджик, ОДБХ-Пазарджик и община Батак, във връзка със зачестилите сигнали за безстопанствени животни, които са оставени без контрол в обсега или наоколо до републикански и общински пътища. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . По време на срещата бяха коментирани съответни случаи с безстопанствени коне на територията на община Батак, за които неведнъж са получени сигнали в РУП Пещера и на телефон 112. Регистрирани са и случаи с безстопанствени крави и кучета. Необходим е прецизен надзор от страна на ОДБХ в съгласуваност с общините и органите на Министерство на вътрешните работи, сподели по време на срещата регионалният шеф Стефан Мирев. В летния сезон пътят Пещера-Батак е доста претрупан и заплахата от настъпването на пътно транспортно произшествие сред МПС и ненадейно изскочил кон на пътя е непрекъсната, сигнализираха от Министерство на вътрешните работи. Ангажимент на общините е да обезпечат места за превозване и задържане на животните до явяването на притежателя, както и определянето на общински чиновници, които да работят според наредбите на Закона за ветеринарномедицинската активност, прецизираха от ОДБХ Пазарджик. Със Заповед на регионалния шеф ще бъдат разпоредени съответни ограничения за осъществяване от страна на институциите, които плануват:
- сформирането на междуведомствени комисии с представители на Министерство на вътрешните работи и ОДБХ във всяка община, които ще правят инспекции на място;
- актуализиране на общинските наредби за развъждане на животни;
- определянето на място/помещение, в което да бъдат превозени и арестувани безстопанствените животни;
- осъществяване на разяснителна акция от виновните институции измежду притежателите на животни във всяка община на област Пазарджик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР