Пазарджик. Градоустройството, заедно с бюджета, е визитната картичка на едно

...
Пазарджик. Градоустройството, заедно с бюджета, е визитната картичка на едно
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Инж. Иван Панайотов, кандидат за кмет на Община Пазарджик от ГЕРБ: Градоустройството, заедно с бюджета, е визитната картичка на едно добро управление

Пазарджик. Градоустройството, дружно с бюджета, е визитната картичка на едно положително ръководство. Това сподели на конференция на тематика „ Градоустройство “ претендентът за кмет на Община Пазарджик инж. Иван Панайотов, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик . По думите му както при бюджета, по този начин и при градоустройството в община Пазарджик има безпорядък и неяснота, а също и асимилиране на запаси от доближени до настоящето управление на Общината. „ Общият организационен проект на Пазарджик на никое място не можем да го забележим. На Брюксел този проект може да се види на уеб страницата на града, а на нашия град – не, а това е доста значимо освен за бизнеса, само че и за хората. Защо е по този начин би трябвало сами да си отговорим на този въпрос. Задаваме и различен въпрос по какъв начин една концепция за триетажен паркинг се трансформира в кафене. Задаваме и още въпроси свързани с паркирането и главно в регионите с ново строителство. Не се съблюдават условията в Закона за устройството на територията и подзаконовите нормативни документи. Особено при новото строителство би трябвало да бъдат обезпечени паркоместа за всяка жилищна постройка и обект. След това виждаме хаоса, който настава в общината по отношение на паркирането “, уточни Панайотов.
По думите му хаосът е реалност и в „ Синя зона “. „ Преди 2 години трябваше да бъде направен Генерален проект за организация на придвижването. Той е към момента някъде в Общината, а там е мястото, където би трябвало да се контролират тези неща. Ние имаме решение за „ Синя зона “, тъй като в случай че този проект се одобри нещата ще се контролират, само че дотогава би трябвало актуализация на тази зона. Това е нашето виждане “, разяснява Панайотов. Той сподели също, че би трябвало да има и скица за преместваемите уреди. „ Ако имаме ясна визия за тях и свободните зони, умерено можем да превърнем Пазарджик в по-добро място за живеене. Тук също има потребност от съответните решения, а те са елементарни и ясни. Това е съблюдаване на разпоредбите и непрекъснат надзор, който наложително би трябвало да се реализира. Освен това още от първия работен ден, в случай че бъда определен за кмет, ще стартира проектирането на Западния околовръстен път, само че ще стартира и планиране на местни пътища за Пловдив и за автомагистрала „ Тракия “. Целта е към тях да се оформят съответните зони за развиване на бизнеса “, посочи Панайотов. Той сподели също, че би трябвало да се работи и в посока създаване на повсеместен воден цикъл, а също и за разчистване на речните корита, с цел да се избегнат обстановки като тази от 2005 година, като тези въпроси би трябвало да се решат в най-кратки периоди.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР