Пазарджик. България се намира в безспорно авторитарно управление, каза в

...
Пазарджик. България се намира в безспорно авторитарно управление, каза в
Коментари Харесай

Елена Йончева, БСП: България се намира в безспорно авторитарно управление

Пазарджик. България се намира в несъмнено властническо ръководство, сподели в Пазарджик Елена Йончева, лидер на листата за евроизборите на „ Българска социалистическа партия за България “, по време на кръгла маса на тематика „ Свободата на словото в медиите и обществото. Формиране на млади цивилен водачи “ в Пазарджик, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик . По думите й единствената причина да няма изявени признаци на тирания е това, че ние сме член на Европейския съюз.
„ Въпросът е по какъв начин се оказахме в това властническо ръководство. Медиите – четвъртата власт, би трябвало да са главния стожер против тази властническа власт, която се е открила към този момент в България. Четвърта власт не значи просто да се даде думата на представители на разнообразни политически сили, медиите не са сцена или площадка за едни хора, с цел да кажат нещо и по-късно нищо да не се случва. Медиите са четвърта власт, когато имат силата и правото да вършат следствия, да изнасят обстоятелства. Тази четвърта власт сега е погубена. Ние сме извънредно постоянни в неналичието на независимост на медии. Ние освен продължаваме да сме на 111 място, което ни слага отвън Европа по независимост на медии, ние сме някъде в Африка – сред Мали и Зимбабве, а преди 11 години – през 2008 година, бяхме дружно с Франция по независимост на медиите. Тази власт се пробва да трансформира медиите, публицистите в обслужващ личен състав, а нас в пиар деятели. Тази специалност има своя специфичност, само че няма нищо общо с публицистиката. Медиите би трябвало да са коректив на властта “, разяснява Йончева.
Тя добави, че последната спекулация – „ апартаментгейт “ е излязла от медия с непознато финансиране, само че въпреки всичко българска. Йончева сподели също, че на публицистите в дребните градове е доста по-трудно да вършат следствия, защото източниците на финансиране са доста лимитирани.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР