Пазарът ще расте с по над 20% годишно и ще

...
Пазарът ще расте с по над 20% годишно и ще
Коментари Харесай

AI в киберсигурността става незаменим

Пазарът ще пораства с по над 20% годишно и ще доближи стойност 60,6 милиарда $ до 2028 година

Пазарът на изкуствен интелект в киберсигурността ще нараства приблизително с по 22% годишно в идните пет години (снимка: CC0 Public Domain)

В пространството на кибер-сигурността бъдещето на AI е в поведенческите разбори, усъвършенстваното разкриване на закани и по-нататъшното автоматизиране на процеси като реагирането при произшествия. Очаква се изкуственият разсъдък да бъде от решаващо значение за възстановяване на сигурността на облака и крайните устройства, оправянето с дефицита на умения и адаптирането към изменящите се враждебни тактики.

Глобалният пазар на изкуствен интелект в кибер-сигурността ще нарасне от 22,4 милиарда щатски $ през 2023 година до 60,6 милиарда щатски $ до 2028 година, съгласно нов отчет на MarketsandMarkets. Средният годишен ритъм на напредък ще е към 21,9% през прогнозния интервал.

Ръстът при технологиите за изкуствен интелект (AI) като обработка на натурален език (NLP) и машинното самообразование (ML) ще е жизненоважен за възстановяване на цифровата сигурност. С повишаването на хакерските атаки против софтуерните компании, защитата и държавните организации, търсенето на усъвършенствани AI решения нараства експоненциално. AI за кибер-сигурността, изключително в областта на поведенческата биометрия, ще е от решаващо значение за самодейната отбрана от закани.

Алгоритмите за машинно образование са главен приоритет за играчите в промишлеността за възстановяване на така наречен „ разузнаване “ за сигурност. Банковият бранш, изправен пред възходящи паники по отношение на поверителността, акцентира смисъла на този вид кибер-защита, основана на изкуствен интелект. С развиването на електронните закани се чака пазарът да се разшири, като изключително огромна роля ще има търсенето измежду дребни и междинни предприятия (МСП).
Софтуер на първо място
Въз основа на сегментите в областта на кибер-сигурността се чака софтуерът да съставлява най-голяма част от пазара през прогнозния интервал. Компютърните системи разчитат на интегриран програмен продукт, с цел да извършват комплицирани интервенции, синтезирайки данни от хардуера и обработвайки ги посредством AI системи за интелигентно реагиране. Възходът на AI на пазара на програмен продукт за кибер-сигурност бива тласкан напред поради скока на пробивите, ориентирани към бизнес-приложения, където хакерите целят достъп до чувствителни данни.

По-строгите политики и разпореждания за дискретност на данните способстват за възходящото търсене на решения за цифрова самозащита, основани на изкуствен интелект. Възприемането на този жанр решения за кибер-защита в допълнение се подтиква от всеобщото потребление на свързани устройства, наклонността „ носи си лично устройство “ на работното място и световното повишаване на потреблението на интернет.
Управляеми услуги
От позиция на услугите се чака управляемите услуги да поддържат най-голям ритъм на повишаване до 2028 година Управляемите услуги доста въздействат на потреблението на ИИ в кибер-сигурността, насърчавайки самодейната отбрана. AI логаритмите в управляемите услуги усъвършенстват откриването на закани в действително време, автоматизирайки реакциите при произшествия за бързо намаляване на последствията.

Разпределението на ресурсите се усъвършенства посредством автоматизация с помощта на AI, което разрешава на екипите по е-сигурността да се съсредоточат върху стратегическите начинания. Непрекъснатият мониторинг и адаптивните ограничения за сигурност обезпечават изцяло покритие против еволюиращите кибер-заплахи. Базираното на AI ръководство на риска разчита на разбор на големи набори от данни, давайки повече резистентност на организациите против евентуални уязвимости.

Мащабируемостта, гъвкавостта и предиктивният разбор дават опция на организациите да плануват и да реагират дейно на виртуалните закани. Задълбочените разбори, още веднъж улеснени от AI, разрешават вземането на осведомени решения, допринасяйки за стопански ефикасни и ефикасни действия за отбрана на цифровите активи.
Региони на напредък
Средният растеж на Азиатско-тихоокеанския район се прави оценка като най-голям през прогнозния интервал. Причината точно там да се случва най-интензивният напредък е композиция от фактори като увеличението на популацията и новите държавни политики. Нововъзникващите методологии като машинно самообразование, интернет на нещата, разбор на огромни размери данни и AI оказват помощ на организациите да минават към облака и да се възползват от усъвършенствана скорост на произвеждане.
Предимства на изкуствения разсъдък в кибер-сигурността:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР