Пазарът на труда в България се представя по-добре от този

...
Пазарът на труда в България се представя по-добре от този
Коментари Харесай

Пазарът на труда в България се справя по-добре от тези в Словакия, Полша и Унгария

Пазарът на труда в България се показва по-добре от този в Словакия, Словения, Полша и Унгария. Това демонстрира класацията " Индекс на работната мощ 2018 " на интернационалната компания ManpowerGroup за миналата година. В последното издание страната ни се класира на 39-та позиция, като се изкачва с девет позиции спрямо 2017 година. В районен проект България се подрежда на 23-то място.

Данните в проучването демонстрират, че страната ни се подрежда преди Словакия, Гърция, Словения и Унгария, които са надлежно на 40-то, 44-то, 45-то и 46-то място. Полша е надлежно на 53-то, а Турция - на 60-то.

От друга страна директно преди България е Румъния. По-нагоре в класацията се подреждат още Чехия, Хърватия и Сърбия. Те се подреждат на 22-ро, 27-мо и 30-то място.

" В показателя на работната мощ при непрекъсната претовареност страната ни заема 43-то място (две позиции нагоре спрямо 2017 година) и 52-ро място (пет позиции нагоре по отношение на 2017 година) в показателя на работната мощ при нетрадиционна претовареност, която включва категории като неофициална работа (т.нар. " Gig Economy " служители), работа на цивилен контракт и повърхностен работен ден и краткотрайна претовареност ", показват от компанията за представянето на България.

С какво се характеризира пазарът на труда в България?

Според данните на ManpowerGroup 3,39 милиона души са на пазара на труда у нас, като 83% от тях са непрекъснато заети. 13 на 100 е делът на незаконните служащи от общо заетите в страната.

27% от общата работна мощ са родени сред 1946 и 1965 година, а 26% - сред 1976 и 1995 година.

Над 90 на 100 от работната мощ в страната имат приблизително обучение, а 32,5 на 100 от тях са висококвалифицирани чиновници. Едва една четвърт е далът на тези, които владеят британски език на високо равнище.

Кои са водачите в световен мащаб?

Ирландия, Норвегия и Англия са най-хубавите пазари на труда за намиране, наемане и задържане на умения в световен мащаб. Останалите водачи са Канада, Нова Зеландия, Сингапур и Съединени американски щати.

" Индексът на работната мощ " е инструмент, който употребява Big Data и експертна информация, с цел да съпостави капацитета на работната мощ на разнообразни пазари, като прави оценка съществуването на умения, ценовата успеваемост и продуктивността на чиновници при краткотрайна и непрекъсната претовареност в 75 страни.

В него са включени повече от 90 основни фактора, свързани с съществуването на умения, ценовата успеваемост, регулациите и продуктивността на работната мощ във всяка страна. Той включва цялата работна мощ на всяка страна, а не обособени сегменти. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР