Пазарът на имоти се движи от хора с високи доходи,

...
Пазарът на имоти се движи от хора с високи доходи,
Коментари Харесай

Брокери: Хора с високи доходи, които без банков кредит могат да си купят жилище, движат пазара на имоти

Пазарът на парцели се движи от хора с високи приходи, описаха брокери, представени от вестник " Труд ". Имоти сега най-често купуват хора с високи приходи, които или могат да купят жилище без банков заем или няма да имат проблеми с изплащането на месечните вноски, 

Тези хора са подготвени да дадат колкото е належащо, с цел да получат стремежи от тях парцел, който да има място за паркиране, да е на добра локация и издигнат с качествени материали. Голяма част от купувачите към този момент желаят изцяло приключен дом или даже обзаведен, макар че цените на такива парцели са по-високи. Преобладаващата част се насочват към ново строителство, а доста хора избират първокласни жилища. Всичко това води до повишаване на междинните цени на сключваните покупко-продажби. Заради повишаването на жилищата доста хора вземат решение да спасят парите си, като ги вложат в парцел, което подхранва търсенето на пазара.

През последните години доста купувачи се насочиха към къщи край огромните градове София, Пловдив и Варна. Това докара до повишаване на къщите, тъй като предлагането на качествени парцели наоколо до огромните градове е лимитирано. С повишаването на къщите и продавачите на жилища в самите градове подвигат цените.

Същевременно купувачите с по-скромни финансови благоприятни условия не могат да си разрешат първокласен апартамент и оглеждат по-продължително офертите на пазара, с цел да намерят най-хубавото за тях съответствие сред цена и апартамент, който най-вече се приближава до условията им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР