Пазарът на имоти полудя в кризата. Жилищата в София поскъпнаха

...
Пазарът на имоти полудя в кризата. Жилищата в София поскъпнаха
Коментари Харесай

Пазарът на имоти полудя. Да продаваме или да купуваме?

Пазарът на парцели полудя в рецесията. Жилищата в София нарастнаха с над 85% за интервал от шест години и три месеца. Това подрежда столицата преди всичко измежду градовете в страната с над 120 хиляди поданици в ранглиста за повишаване на парцелите.

Цените на жилищата ново строителство в София през първото тримесечие на годината са със 74,6% по-високи по отношение на 2015 година, демонстрират данни на Националния статистически институт.

При съществуващите жилища повишаването за същия интервал е по-голямо - с 91,5%. Така столицата държи първото място по повишаване и на старите, и на новите жилища. Данните за подобен дълъг интервал от време демонстрират, че в София има съществено търсене както на ново строителство, по този начин и на съществуващи къщи и жилища, а цените устойчиво вървят нагоре.

На второ място измежду шестте най-големи града в страната се класира Пловдив, с покачване на цените на парцелите със 72% за интервал от шест години и три месеца. В множеството огромни градове в страната повишаването на старите жилища за подобен дълъг интервал от време е по-голямо от това на новото строителство. Повишението на цените на новите жилища в Пловдив е с 69% по отношение на 2015 година Жилищата в съществуващи здания в града под тепетата за същия интервал са поскъпнали със 75,6%, оповестява " Труд ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР