PayPal, която е собственик на едноименната система за електронни разплащания,

...
PayPal, която е собственик на едноименната система за електронни разплащания,
Коментари Харесай

PayPal съкращава 2500 служители

PayPal, която е притежател на едноименната система за електронни разплащания, има намерение да редуцира работната си мощ с към 9%. Главният изпълнителен шеф Алекс Крис, който встъпи в служба през септември предходната година, съобщи в писмо до чиновниците, че е решил да " усъвършенства " компанията, като извърши съкращения и отстрани свободните позиции в границите на една година.

Служителите, които са били съкратени, ще бъдат известени до края на седмицата. Съкращенията ще обиден почти 2 500 работни места. През януари предходната година компанията също разгласи сходни съкращения на личния състав.

В края на 2022 година в нея са работили към 29 900 души.

Съкращенията на работни места ще разрешат на компанията " да се развива с нужната скорост, с цел да дава услуги на клиентите и да подтиква печеливш напредък ", съобщи Крис в писмото. " В същото време ще продължим да влагаме в областите на бизнеса, които считаме, че ще подтикват и ускорят растежа " - показва шефът на PayPal.

Печалбите на компанията понижиха през миналата година и тя намали прогнозата си за поправения действен марж за цялата година, което докара до спад на акциите с 20% през годината. Този месец най-малко четирима анализатори намалиха рейтинга на акциите на PayPal, като отдадоха решението на редица опасения - от възходящата конкуренция до натиска върху рентабилността. По време на доклада за третото тримесечие на 2023 година Крис съобщи, че

" разходната база и комплицираната конструкция " на PayPal са забавили нейния прогрес -

проблем, който той възнамерява да реши, с цел да усъвършенства оперативния ливъридж на компанията.

Блумбърг оповестява, че Блок, който предлага платежни услуги Cash App и Square, също е почнал да редуцира работни места като част от задачата си да понижи работната си мощ до 12 000 души до края на годината. В края на третото тримесечие на предходната година Block имаше малко над 13 000 чиновници.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР