Павел М. е обвинен в това, че от февруари 2023

...
Павел М. е обвинен в това, че от февруари 2023
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди ареста на обвинените за незаконно издаване на визи на чужденци

Павел М. е упрекнат в това, че от февруари 2023 година до 14 август в Разград в качеството си на шеф група " Миграция " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Разград, в изискванията на продължавано закононарушение, е изискал и приел подарък, с цел да не извърши инспекция по реда на Закона за чужденците в България и Правилника за използването му, на лица, кандидатстващи за дълготрайно престояване и приемане на виза вид D. Петдесет и пет годишният мъж би трябвало да дава отговор по още едно обвиняване - държане на муниции без позволение.

Обвиняеми по делото са още трима души за това, че в същия интервал при продължавано закононарушение са предложили и дали рушвет на полицейския шеф. От тримата, арестувана под стража е Сание С., която също апелира определението на Разградския областен съд. Останалите двама привлечени към наказателна отговорност са с ограничения " подписка " и " домакински арест ", показват от правосъдната институция.

Апелативният съд аргументира нуждата от задържане под стража на двамата с практиката на Европейския съд за правата на индивида - при в началото установяване на мярка за неотклонение публичната тежест, непоносимост и укоримост на действието може да надделее над персоналните права на обвиненото лице. Ето за какво най-тежката мярка във връзка с Павел М. и Сание С. се обосновава най-вече с изключителната социална заплаха на действието и за застраховане на ползите на обществото, допълват от Варненския апелативен съд. Определенията са дефинитивни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР