Пътят Оряхово - Селановци - Кнежа остава затворен за движение

...
Пътят Оряхово - Селановци - Кнежа остава затворен за движение
Коментари Харесай

Над 2 м са преспите на пътя Оряхово - Селановци - Кнежа

Пътят Оряхово - Селановци - Кнежа остава затворен за придвижване поради мощния вятър и преспите от над 2 метра, оповестиха от пресцентъра на АПИ. Екипи на пътноподдържащата компания, на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Министерство на вътрешните работи и на АЕЦ „ Козлодуй “ работят по разчистването на третокласния път III-306 и евакуиране на закъсалите коли.

Работата не е серпантина от началото на снеговалежа. В региона духа извънредно плевел вятър, с които се усилват предпоставките за снегонавявания и се затруднява работата на екипите.

Шофьорите, на които им се постанова да пътуват по републиканската пътна мрежа е належащо да потеглят на път с коли, готови за снеговалеж, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при снеговалеж, затруднява работата на профилираните машини и попречва пътуването на останалите водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР