Пътят към село Забърдо и Чудните мостове остава затворен заради

...
Пътят към село Забърдо и Чудните мостове остава затворен заради
Коментари Харесай

Затварят периодично движението за Забърдо и Чудните мостове заради срутището

Пътят към село Забърдо и Чудните мостове остава затворен поради обрушване на скалите, което стартира рано тази заран. Вече няколко часа алпинистите отстраняват рисковите скали, надвиснали над пътя. Има ли изясненост по кое време ще бъде отворено трасето?

Вижте повече детайлности от Мариела Хубинова, която е на място

Забърдо, Чепеларе

Повече от 450 кубически метра земна и скална маса ще бъде отстранена от ската. В момента двама от алпинистите се пробва да съборят голяма канара, която се е отделила близо метър от главната скална маса. Движението в този час е затворено. Туристите се постанова да изчакат. Те показаха своето отвращение, че няма информация за това на основния път Смолян - Асеновград, с цел да не идват в тази посока. Движението се пропуща през избран интервал от време.

Къде са другите сериозни места в община Чепеларе?
Панталей Мемецов, заместник-кмет на Чепеларе: Този сектор е най-проблемен. Имаме сектор със срутище в региона на село Острица. Там са две села. На место водихме зам.-министър Йовев и зам.-областния шеф. Там също подхващаме ограничения, които да възстановят естествения темп на живот и проводимостта на този път.
Общо 11 са сериозните места на територията на община Чепеларе. Постоянните превалявания се отразяват отрицателно върху бизнеса. Намалял е съществено туристическия поток.

Обрушванията на скалите ще продължи до на следващия ден, когато се чака да бъде вдигнато частичното бедствено състояние в община Чепеларе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР