Пациентката извади късмет с оглед нараняването. Това заяви доц. Антоний

...
Пациентката извади късмет с оглед нараняването. Това заяви доц. Антоний
Коментари Харесай

Доц. Филипов: Биляна Дудова извади късмет

Пациентката извади шанс с оглед пострадването. Това съобщи доцент Антоний Филипов от УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ на брифинг пред централния вход на болничното заведение по отношение на случая със състезателката по битка Биляна Дудова.

Трикратната европейска шампионка пострада и е с прорезна рана на лявата ръка. Ето какво сподели още доцент Филипов във връзка случая: „ На 21-ви май сред 20:00 и 21:00 часа бе докарана 21-годишна пациентка с прорезна рана в лява предмишница без засягане на съдово-нервен вързоп, без засягане на магистрални кръвоносни съдове. Раната беше с отминалост най-малко 10-15 часа, беше обработена хирургично, в следствие на идващия ден още един път превързана и изписана “, стартира той.

„ С днешна дата няма никаква заплаха за живота на пациентката, не е наранена инервaцията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната интензивност на лявата й ръка. Категорично няма да й пречи да спортува, само че предвид на мястото, където е пострадването, считам, че тя е извадила късмет”, сподели още Антоний Филипов.

„ Не мога да ви кажа сега дали си е у дома, само че е изписана от болничното заведение. Чувстваше се съвършено, умерено си потегли на личен ход. Имахме желание да извикаме психолог, само че федерацията избра да работи с техен психолог, тъй че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос “, добави доцент Филипов. /БГНЕС

Светило в хирургията избавил ръката на Биляна Дудова

Родна шампионка по битка открита с прерязани вени
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР