Пациентите у нас, които са заразени с ХИВ са съветвани

...
Пациентите у нас, които са заразени с ХИВ са съветвани
Коментари Харесай

Съветват пациенти с ужасно заболяване да се ваксинират срещу ковид

Пациентите у нас, които са инфектирани с ХИВ са съветвани от лекуващите ги лекари да се имунизират против COVID-19, заяви за телевизия НоваНюз доцент Нина Янчева-Петрова, началник на катедра " Инфекциозни заболявания " в Медицинския университет в София. Тя добави, че от ХИВ в България се лекуват 3702 пациенти.

" Новият вид на COVID-19 към момента се изследва. Няма данни да протича по-тежко. Произходът му е от Южна Африка, където равнището на имунизация е ниско, а това води до връзка и с нашата страна, където имунизационният развой също е слаб ", разяснява медикът.

Според нея съществуващите ваксини в къс период могат да бъдат модифицирани, с цел да работят дейно и против нови разновидности.

Доц. Янчева-Петрова разяснява, че хората би трябвало да се доверяват на науката и необятната база данни, тъй като постоянно тайните теории потеглят от учени и техните отзиви. " Незнанието измежду медицински експерти е огромен проблем ", безапелационна е инфекционистката.

Според доктор Катрин Смолууд, старши шеф по незабавни обстановки в СЗО - Европа, е нужно повече време, с цел да се изследва Омикрон. " Южна Африка не е постигнала висок % на имунизация, по този начин е и в България. Сега би трябвало да се ускори процесът, това е подобаващото време. Повече от 500 000 животи са избавени поради имунизацията ", добави ученият.

Смолууд съобщи още, че даже да има спад в ефикасността на имунизацията за Омикрон, тя въпреки всичко прави работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР