Пациентът да може да посочва аптека, в която иска да

...
Пациентът да може да посочва аптека, в която иска да
Коментари Харесай

С лични аптеки фармацевти предлагат да се бори недостигът на лекарства

Пациентът да може да показва аптека, в която желае да получава лекарството си. Това оферират фармацевти. Те желаят възбрана на интегралната интеграция, както и упорстват за основаване на условия за ефикасна конкуренция. Повод за конференцията им е

Според тях е нужно унищожаване или съкращаване на Данък добавена стойност за медикаментите. БФС се застъпва за надзор върху търговците и аптеките, с цел да не могат да се вършат нарушавания. Оказва се обаче, че износът става все по-привлекателен за повече играчи на пазара.

Нова наклонност е които се възстановяват от НЗОК, само че да споделят на пациентите, че могат да им го дадат единствено платено, съгласно Светослав Крумов, основен секретар на Български фармацевтичен съюз.
 Променят формулата за дефицит на медикаменти
Променят формулата за дефицит на медикаменти

Има разминаване сред информацията от аптеките и забранителния лист

Аптеки у нас има, само че няма фрагменти. У нас 78% от пациентите стигат за 5 минути до аптеката си. 98% стигат до фармацевт до 30 минути. Средно една аптека обслужва 2 423 пациенти. Аптеките обаче са извънредно неравномерно разпределени, съгласно Крумов.

БФС предлага въвеждане на демографски и географски аршин за откриване на аптеки. Също по този начин да се наложи мораториум за откриване на аптеки, к ъдето към този момент са покрити минималните условия за аптечно покритие.

Средно по 2,1 фармацевти работят в една аптека на цялостен работен ден, само че пък се усеща дефицит - още веднъж поради неравномерното им систематизиране. Те желаят обособен закон за аптечната активност. В България работят 300 склада и над 3000 аптеки.
 Държавата ще бори стремително недостига на медикаменти в аптеките
Държавата ще бори стремително недостига на медикаменти в аптеките

Не се разчитало единствено на положителната воля на фармацевтичния бизнес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР