Пациент върху операционната маса. Лекарите се събират около него, а

...
Пациент върху операционната маса. Лекарите се събират около него, а
Коментари Харесай

Рядък случай: Екип на човешка клиника оперира орангутан с възпаление на яйчниците

Пациент върху операционната маса. Лекарите се събират към него, а един здравните експерти го държи за ръката. Случаят обаче не е рутинна задача за екипа от женската клиника към болничното заведение в „ Порц “, Кьолн.

Ръководителят на „ Гинекология “  - доктор Мадис Наджафпур, и екипът ѝ идват в зоопарка в Кьолн, с цел да оказват помощ на огромната маймуна, която е напреднала зараза на яйчниците. Те носят цялостен комплект хирургическа инсталация.

СНИМКИ: Kölner Zoo

Човешки лекари да оперират животно, е в действителност неособено постоянно срещан случай.

„ Орангутаните са изумително сходни на нас, хората, по своята анатомия. Геномът е почти 97 % еднакъв, тъй че яйчниците на човекоподобните маймуни са доста сходни на тези на първичните човешки полови органи. Операцията, осъществена от подготвени експерти в тази област, усилва възможностите за лекуване без затруднения “, разяснява ръководителят на екипа, представен от " Билд ".

СНИМКИ: Kölner Zoo

В болничното заведение в „ Порц “ сходни интервенции са част от рутинните процедури, само че тази на Синта е нещо доста особено и несравнимо с предходния опит на лекарите. Процедурата е минала без затруднения, а женската маймуна е понесла безпроблемно упойката.

Синта към този момент е на крайници и се усеща доста по-добре, а скоро изцяло ще бъде във форма.

„ Всички сме задоволени от лекарските старания - изключително нашата Синта. Радвам се, че помощта за нея беше допустима “, разяснява  директорът на зоологическата градина.

СНИМКИ: Kölner Zoo

„ Отношението към животните тук, изпълнено с толкоз обич, надълбоко ме докосна “, споделя доктор Мадис Наджафпур.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР