Пациент с рак на простатата каза, че е тъжно“, че

...
Пациент с рак на простатата каза, че е тъжно“, че
Коментари Харесай

На пациенти с рак на простатата, отчаяно търсещи лечение за удължаване на живота, им беше отказан достъп, тъй като струва твърде скъпо

Пациент с рак на простатата сподели, че е „ тъжно “, че евентуално удължаващо живота лекуване няма да бъде предоставено в NHS, тъй като то също коства доста.

Хиляди мъже, диагностицирани с напреднал рак на простатата в Обединеното кралство, няма да получат нуклеарното лекарство за рак - известно като лутеций-177 и продавано под комерсиалната марка Pluvicto - защото се смяташе за прекомерно скъпо от здравните шефове.

Иновативното ново лекарство - опция на химиотерапията, само че с по-малко странични резултати - е за хора с метастазирал рак на простатата, когато болестта към този момент се е популяризирало в други елементи на тялото, като да вземем за пример кости и те към този момент не реагират на други лекувания.

Клиничните изпитвания са открили, че лекарството усилва времето преди ракът да се утежни, както и продължителността на живота на пациентите. Но сега лечението се предлага единствено в дребен брой частни лечебни заведения във Англия. Звездата от Duran Duran Анди Тейлър, който беше диагностициран с ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР