Патрулен кораб на филипинските военноморски сили е забелязан от китайски

...
Патрулен кораб на филипинските военноморски сили е забелязан от китайски
Коментари Харесай

Силите на Китай забелязват кораб на филипинските военноморски сили близо до спорна плитчина, предизвиквайки нов обмен на предупреждения

Патрулен транспортен съд на филипинските военноморски сили е видян от китайски сили покрай противоречива плитчина в южната част на страната Китайско море

От JIM GOMEZ Associated Press, 31 октомври 2023 година, 5:53 ч.

МАНИЛА, Филипините -- Патрулен транспортен съд на филипинските военноморски сили беше следен от китайските сили покрай противоречив плитчина в Южнокитайско море, което провокира нов продан на обвинявания и предизвестия сред азиатските съседи във вторник. Скарбъро Шол. Китай обкръжи плитчината с корабите на флота и бреговата си защита след с напрежение опълчване с филипинските кораби преди повече от десетилетие.

Богат за лов на риба атол и безвредно акостиране по време на стихии, Скарбъро край северозападното крайбрежие на Филипините е една от най-ожесточените територии в Южнокитайско море, където китайските и филипинските сили се изправиха през последните месеци.

Китайските военновъздушни сили полковник Тиен Джунли, представител на Южното командване на Народната освободителна войска сподели, че филипински боен транспортен съд е навлязъл в това, което той сподели, че са китайски води към Scarborough Shoal в понеделник и е бил „ проследен, следен, предупреждаван и лимитиран “ от китайския флот и военновъздушните сили за съществено нарушение на „ Китайските суверенитета и интернационалното право. "

„ Призоваваме филипинската страна неотложно да спре своето нарушаване и провокация, с цел да избегне по-нататъшна ескалация “, сподели той в изказване. „ Войските, назначени към командването на Южния спектакъл на НОА, остават в положение на висока подготвеност от самото начало, с цел да пазят уверено националния суверенитет и сигурност на Китай, както и мира и стабилността в Южнокитайско море. “

Филипинският консултант по националната сигурност Едуардо Аньо обаче сподели в Манила, че корабът на филипинските военноморски сили е направил обикновен патрул във водите в покрайнините на Скарбъроу „ без никакви неприятни произшествия ", само че добави, че „ китайските кораби, както нормално, организира наблюдаване върху придвижването ” на кораба на филипинския флот.

Año упрекна Китай, че популяризира срещата и „ основава излишно напрежение сред нашите две народи “.

" Въоръжените сили на Филипините и филипинската брегова защита няма да бъдат възпрени от нападателните и противозаконни действия " на китайския флот, бреговата защита и милицията, добави той. " Ние ще защитим нашата територия и суверенни права непременно ", сподели Аньо, цитирайки заповедите на филипинския президент Фердинанд Маркос младши към филипинските сили.

Териториалните разногласия в Южнокитайско море, които включват също Виетнам, Малайзия, Тайван и Бруней, от дълго време се опасяват като азиатска възпламенителна точка и са се трансформирали в внимателен разлом в районното съревнование сред Съединени американски щати и Китай.

В Пекин във вторник министърът на защитата на Сингапур Нг Енг Хен акцентира смисъла на напъните за попречване на ескалация на спорове, в това число посредством основаване на горещи линии за защита.

Дипломати от Югоизточна Азия показаха угриженост по отношение на неотдавнашните експлоадирания на разногласията в Южнокитайско море в нов кръг от договаряния с китайските си сътрудници в Пекин предходната седмица, споделиха двама районни дипломати пред Асошиейтед прес при изискване на анонимност, защото не са били упълномощени да разискват въпроса обществено.

По време на диалозите за препоръчан пакт за ненападение китайската и филипинската делегация имаха „ под напрежение продан на отзиви “ на възобновени обвинявания за скорошни борби, сподели един от дипломатите.

Предложеният пакт има за цел да предотврати прераждането на инцидентни разногласия в огромен въоръжен спор, само че договарянията са беше възпрепятствано от разлики, в това число дали съглашението би трябвало да бъде правно обвързващо и какви зони от стратегическия морски проход би трябвало да обгръща.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР