Патриарх Неофит допринесе за скрепване на връзката между държава и

...
Патриарх Неофит допринесе за скрепване на връзката между държава и
Коментари Харесай

Шефът на протокола на Синода: Вратите на патриарха бяха отворени за всички

„ Патриарх Неофит способства за скрепване на връзката сред страна и черква. “ Това сподели началникът на отдел „ Протокол “ на Светия синод Емил Велинов в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Негово Светейшество умря на 13 март. Тленните му остатъци са изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “. През целия ден миряните ще могат да отдадат респект и да се сбогуват с патриарха. 

„ Когато при него идваха управници, той сякаш на смешка споделяше някои неща, а те след това се случваха. Такъв беше той “, добави Велинов.

Той описа и че е познавал Неофит като другар, който в никакъв случай не му е отказвал среща.

„ Днес с усмивка си припомням за него. Той не си е тръгнал. Той е в мен. Мога да си приказвам с него и знам какво ще ми отговори в този моемент. Спомням си като стана патриарх, той дълго си седеше в Русе “, изясни Велинов.

Началникът на отдел „ Протокол “ на Светия синод си спомни и Марин Райков, който като е станал министър председател, е желал да отиде при Негово Светейшество.

„ Въпреки че дядо Неофит беше в Русе, министър председателят отиде, а патриархът ме пита: „ Да стопля ли баницата? Винаги по този начин се майтапеше и вратите му бяха отворени за всички нуждаещи се. Беше сърдечен “, сподели още Велинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР