Пътният участък, започващ от моста на Алеята на здравето до

...
Пътният участък, започващ от моста на Алеята на здравето до
Коментари Харесай

След години чакане: Пътната отсечка за парк „Бачиново“ вече е с осветление

Пътният сектор, започващ от моста на Алеята на здравето до хотел „ Парк Бачиново “ към този момент е с осветяване. Години наред по правата нямаше нито една работеща улична лампа, което създаваше предпоставки за пътнотранспортни катастрофи през дребните часове на денонощието.

За да бъде решен дългогодишният проблем чиновници на Оперативна програма „ Благоевград строй ремонт “ към Община Благоевград инсталираха нови осветителни тела и ремонтираха старите такива. Изградена е и нова ел. мрежа. Участъкът, който към този момент е с съвременно енергоспестяващо осветяване, е с дължина 3.2 м.

Съвсем скоро следва да бъде оповестена и поръчка за слагане на светодиодни LED осветителни тела както в града, по този начин и в част от селата  на територията на община Благоевград. Сред местата, на които е планувано осветлението да бъде сменено са: булевардите „ Пейо Яворов и „ Васил Левски “, улици в кв. „ Струмско “, „ Еленово “, „ Ален мак “, „ Орлова чука “, „ Грамада “. Ново енергоспестяващо осветяване ще бъде сложено и в селата Изгрев, Бело поле, Рилци, Селище, Еленово и Церово.

Дейностите ще бъдат осъществени по план „ Рехабилитация и рационализация на системите за външно изкуствено осветяване на обитаеми места на територията на община Благоевград “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР