Пътниците са били поклонници, пътуващи от столицата на Ботсвана Габороне

...
Пътниците са били поклонници, пътуващи от столицата на Ботсвана Габороне
Коментари Харесай

Кошмар в Южна Африка: Момиченце на 8 години оцелява само при авто...

Пътниците са били поклонници, пътуващи от столицата на Ботсвана Габороне за великденска работа в град Мория. Според южноафриканската социална телевизия SABC автомобилът е изгубил надзор и е излязъл от мост на планинския проход Ммаматлакала сред Мокопане и Маркен, на към 300 км северно от Йоханесбург, оповестява Би Би Си.

 

Спасителните интервенции продължиха до късно вечерта в четвъртък, като съгласно известията някои от починалите са били мъчно налични измежду отломките.

 

Министърът на превоза Синдисиве Чикунга, която отиде на мястото на случая, изрази " откровени съболезнования на фамилиите, наранени от трагичната автобусна злополука ".

Тя съобщи, че южноафриканското държавно управление ще помогне за репатрирането на телата и ще организира цялостно следствие на аргументите за злополуката. " Нашите мисли и молебствия са с вас в този сложен миг ", добави тя. " Продължаваме да призоваваме към отговорно шофиране когато и да е с нараснала зоркост, защото през този великденски уикенд по пътищата ни се движат повече хора. "

 

Южна Африка има неприятни резултати в региона на пътната сигурност.

 

Във великденско обръщение, оповестено по-рано денем, президентът Кирил Рамафоса прикани жителите да " създадат всичко допустимо, с цел да бъде този Великден безвреден ". Той добави, че това " не би трябвало да бъде време, в което да седим и да чакаме да забележим статистика за нещастия или пострадвания по нашите пътища ".

 

Превод и редакция ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР