Пътниците от самолета, който кацна драматично в Бургас, разказват, че

...
Пътниците от самолета, който кацна драматично в Бургас, разказват, че
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Драматичен разказ на пътниците от самолета, аварирал в Бургас

Пътниците от самолета, който кацна трагично в Бургас, описват, че не са изпитали боязън, само че несъмнено прекарването им е било рисково. Зденек Купса, който идва със фамилията си на отмора от чешкия град Бърно, твърди, че водачът е направил героичен опит да понижи скоростта и по тази причина самолетът е излязъл отвън пистата: „ Когато кацаше, самолетът не понижи скоростта, очевидно не му работеха хидравличните клапани, по тази причина на пистата продължи със същата висока скорост. Пилотът очевидно се опита да понижи и по тази причина внезапно изви самолета и той потегли отвън пистата, по този начин съумя последователно да понижи скоростта. Не бях уплашен”, твърди Зденек Купса.



Той е съумял да снима и видео след кацането на самолета, което демонстрира каква е била обстановката на пистата към този миг:



Квета Ярошова, която също е пътувала в самолета, обаче, твърди, че ще желае обезщетение:

„ Кацането беше неприятно и твърдо. Тук сме с моя другар и двете деца. Имах възприятието, че ще се откъсне колесникът. Често хвърча до морето и имам към този момент опит – този път като че ли водачът изобщо не намаляваше. Сякаш усещах и мощна миризма на изгоряла гума”, споделя Квета Ярошова, представена от blesk.cz.

Самолетът е бил нает за полет от Бърно до Бургас от туристическата компания Travel Service.

Самата машина е била пилотирана от гърци и е благосъстоятелност на гръцката Orange2fly, това разкрива говорителката на туристическата компания Владка Дуфкова.

В описанията си от повредата множеството от пътуващите настояват, че самолетът е имал проблем със спирачките.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР