Пътниците, които летят от Китай за Португалия, ще трябва да

...
Пътниците, които летят от Китай за Португалия, ще трябва да
Коментари Харесай

И Португалия ще изисква тестове за КОВИД-19 от пътниците, летящи от Китай

Пътниците, които летят от Китай за Португалия, ще би трябвало да си създадат негативен тест за КОВИД-19, преди да се качат на борда на самолета, заяви нощес Министерството на здравеопазването на иберийската страна, представено от Франс прес и Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1055
При тези полети пасажерите и екипажите ще би трябвало да носят защитни маски, се споделя в изказване на министерството. Още от през днешния ден някои от тези пасажери ще бъдат подлагани на " инцидентни, само че наложителни " проби при идването си на португалските летища, с цел да могат локалните здравни управляващи да разпознават публикуваните разновидности.

За същата цел ще бъдат тествани и отпадъчни води от летището в Лисабон и самолети от Китай.

Отрицателният тест би трябвало да бъде изработен не по-късно от два дни преди заминаването. Изискванията влизат в действие в 12:00 ч. (0000 по Гринуич) в неделя и " самолетните компании са виновни за спазването на мярката при качване на борда ".

Китай се сблъсква с невиждано повишаване на случаите на заразяване след облекчаването на разпоредбите за " нулев КОВИД ". Пекин към този момент отхвърли рецензиите към достоверността на здравните си данни.

Тази седмица Европейският съюз прикани своите страни членки да вкарат инспекции преди полет в Китай, като ги добавят със " инцидентни проби " при идване в Европа.

Няколко страни, измежду които Съединени американски щати, Япония, Франция и Германия, към този момент са постановили сходни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР