Пътна полиция вече ни информира за засечени с камери нарушения

...
Пътна полиция вече ни информира за засечени с камери нарушения
Коментари Харесай

Вече получаваме фишове за нарушения на пътя и в чат приложение

Пътна полиция " към този момент ни осведоми за засечени с камери нарушавания на пътя по Viber и посредством имейл, показва.

Новата система работи от октомври месец тази година и с изключение на уведомителна функционалност, дава опция за заплащане на санкцията онлайн, стига да имаме електронен автограф. Ако пътувайки за празници нарушим закона, караме с превишена скорост и бъдем засечени, то е доста евентуално да получим известие в чат приложението Viber, с което от Министерство на вътрешните работи уведомяват, че ни е бил публикуван фиш.

Това известие идва с две хипервръзки - една, с която ревизираме защо сме били санкционирани, и втора, през която можем да платим онлайн. И двете се случват в платформата за несъмнено електронно връчване на Министерство на вътрешните работи. Самото прочитане на известието не значи, че то публично е било връчено.

Системата има за цел да улесни административните процедури в полицията. „ Всички известия съдържат главната информация - че е публикуван фиш, електронен фиш или наказателно разпореждане за извършител, който е притежател на МПС ", изясни комисар Мария Ботева от „ Пътна полиция ".

Отварянето на известието в чат приложение или е-поща обаче не значи, че то публично е било връчено. Те са с осведомителен темперамент и не водят до административно-наказателна отговорност. Съобщението идва и с два линка. Потребителите с електронен автограф и записалите се в платформата за несъмнено електронно връчване на Министерство на вътрешните работи, могат да ревизират какво е нарушаването им и да платят по банков път. Фишът се смята за връчен при влизане в платформата.

Според автомобилния специалист Румен Дунев сходна мярка служи за предварителна защита и ще докара до по-малко произшествия на пътя. „ По този метод ще изчезне възприятието за безотговорност. Ако едно семейство тръгне от София към морето и на Ихтиман разбере, че е 600 лв. обратно с бюджета за отпуската, най-вероятно ще кара в границите на закона ", счита той.

Министерство на вътрешните работи ще следи за нарушавания по празниците с близо 300 камери, 900 мобилни екипа и 700 устройства за тестване за приложимост на алкохол и опиати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР