Пътна полиция и Главна дирекция Жандармерия на МВР започнаха специализирана

...
Пътна полиция и Главна дирекция Жандармерия на МВР започнаха специализирана
Коментари Харесай

МВР стартира спецакция по пътищата

Пътна полиция и Главна дирекция " Жандармерия " на Министерство на вътрешните работи започнаха профилирана интервенция, ориентирана към ограничение на предпоставките за произшествия. Тя ще продължи до 3 август, оповестяват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Заради покачвания авто трафик през летните месеци се усилва и рискът от пътнотранспортни катастрофи. От началото на юли пътните произшествия със починали и ранени зачестиха. В тази връзка са подхванати ограничения за засилен надзор, като акцентът е подложен върху отнемането на преимущество на уязвими участници в придвижването като пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти, както и недопускането на нарушавания от тяхна страна, написа в известието. 

Пътните служители на реда ще управляват придвижването по всички пътища на страната и припомнят, че по автомагистралите е неразрешено придвижването за колела и и индивидуални електрически транспортни средства, каквито са тротинетките. Водачите на мотопеди и мотоциклети трябва да са правоспособни водачи, да се движат с механически изправни и регистрирани транспортни средства. Контролните органи ще наблюдават и за положението и видимостта на табелата с регистрационния номер, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи.

По време на интервенцията шофьорите ще бъдат проверявани  с механически средства, с цел да не се позволява ръководство на транспортното средство след приложимост на алкохол и/или опиати.

Освен това Министерство на вътрешните работи подчертава, че пешеходците би трябвало да пресичат на обособените за това места, като е значимо възрастните да дават образец с държанието си, изключително в наличието на деца. Пътните служители на реда са насочили вниманието си и към водачите, които лишават преимуществото на пешеходци. Колоездачите пък следва да са снабдени със звънец.

Пътна полиция припомня, че потреблението на защитни каски и предпазни колани от водачи и пасажери на/в моторни транспортни средства е наложително, а организирането на нерегламентирани надпревари се санкционира от закона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР