Пътна полиция е съставила общо 11 акта по Закона за

...
Пътна полиция е съставила общо 11 акта по Закона за
Коментари Харесай

Септемврийска акция: МВР глоби 11 водачи на шумни коли и мотори в Бургас

" Пътна полиция " е съставила общо 11 акта по Закона за придвижване по пътищата на водачите на 4 леки автомобила БМВ и 7 мотоциклета от началото на месеца в Бургас.

Това оповестява Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, която води засилена акция против при напредване на МПС по главните пътни артерии. Полицейските чиновници реализират контрола най-вече в тъмната част на денонощието.

При определяне на механически неизправни моторни транспортни средства с изчезнали шумозаглушители на изпускателната уредба се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване, както и заповеди за краткотрайно прекъсване от придвижване.

Полицейските чиновници ревизират и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещо до високи равнища на звук - монтиране на специфични шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатор и шумозаглушителя.

Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания е санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба полежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Контролът на територията на община Бургас продължава да е засилен и с днешна дата, а чиновниците на " Пътна полиция " остават безкомпромисни при констатиране на нарушавания на ЗДвП, акцентират от ОДМВР-Бургас.

Припомняме, че през вчерашния ден бургаският омбудсман сигнализира за голям брой сигнали от жители, недоволни от непрекъснатия звук от мотористи през нощта. Тодор Стамболиев настоя Министерство на вътрешните работи да наложи санкции на тези, които подлагат на тормоз жителите през късните часове на денонощието.
 Бургаският омбудсман желае санкции за мотористите по закона за шума
Бургаският омбудсман желае санкции за мотористите по закона за шума

Сигналите за шумни мотористи не са спирали през целия летен сезон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР