Пътешествието на принца“ е първият анимационен филм, който се появява

...
Пътешествието на принца“ е първият анимационен филм, който се появява
Коментари Харесай

Първа детска премиера след вируса

„ Пътешествието на принца “ е първият анимационен филм, който се появява в кината след затварянето им поради пандемията при започване на март. След като дебютира на български екран на „ София Филм Фест - Лято “, рисуваната алегория на френския аниматор деец Франсоа Лагиони (навършил 80 предходната година, когато бе и отличен с почетна премия на фестивала в Анси) и Ксавие Пикар потегля в седем кина в София и още осем града в страната. За по-страхливите пък той може да се гледа и вкъщи, без риск от болест, на online.siff.bg - цената за 24-часов достъп е колкото билет за кино за един.

Елегантният, демодиран рисунък и препратките към остарели ленти - въпреки и това да са емблематичните " Кинг Конг ", " Тарзан " и " Планетата на маймуните ", отличават внезапно „ Пътешествието на принца “ от американските анимационни блокбастъри (които скоро няма и да видим), заради което той надали би бил най-интересно представление за децата.

Иначе несъмнено е назидателен, изключително на фона на Black Lives Matter и другите публични разтърсвания в последно време: тази фантастична история за антропоморфни маймуни се занимава с ксенофобията и неразбирането на другия. Цивилизованите примати в „ Пътешествието на принца “ се държат съвсем като шопа, за който „ от Витоша по-високо нема “, и се отнасят с експанзия към представителя на непозната, отвъдморска просвета. За благополучие даже в това заслепено и конформистко общество принцът летец намира шепа съзаклятници, та хепиендът е обезпечен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР