Пътешественикът от Саудитска Арабия Фахад Ибрахим Ал Яхия посети откритата

...
Пътешественикът от Саудитска Арабия Фахад Ибрахим Ал Яхия посети откритата
Коментари Харесай

Пътешественик от Саудитска Арабия пристигна в Русия с колело

Пътешественикът от Саудитска Арабия Фахад Ибрахим Ал Яхия посети откритата подготовка на националния тим на своята страна, която се организира в Санкт Петербург. За да поддържа сънародниците си, поданикът на Кралството е дошъл на велосипед, като е преодолял с педалите повече от 5 хиляди километра.

" Тази концепция се загнезди в мене преди 20 години. Мечтаех да отида и да поддържа нашия народен тим още по време на Световното състезание през 1998-а година във Франция, само че съумях да осъществявам концепцията си едвам в този момент, съобщи пред ТАСС саудитският пътешественик.

А за това да дойде в Русия, велосипедистът е трябвало да премине през териториите на Египет, Турция, Грузия и Русия. Експедицията е била оценена по достолепие и е намерила поддръжка даже в държавното управление на Саудитска Арабия.

" Хора от нашето кралско семейство ми предадоха нрационален байрак, който аз към този момент предадох на нашия дипломат в Москва, споделя още арабинът с колело.

И макар че Ал Яхия е умел странник, не му се е разминало и без завършения. По неговите раскази, в някои моменти са възниквали спорове с граничари или служители на реда по пътя, само че в когато влезнал в Русия, всичко било както би трябвало.

Той даже се заканва на идната година да пристигна в Русия на отмора с цялото си семейство. А идването му с колелото на тренировката, провокира повече интерес от самото занятие на футболистите измежду почитатели и публицисти. Хората към терена стопираха да гледат самата игра и започнаха да желаят подписи от колоездача и да му изясняват, че е воин да премине целия този път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР