Пътен полицай от Пловдив спаси припаднал първокласник. По време на

...
Пътен полицай от Пловдив спаси припаднал първокласник. По време на
Коментари Харесай

Пътен полицай от Пловдив спаси припаднал първокласник

Пътен служител на реда от Пловдив избави примрял първокласник. По време на междучасието на детето ненадейно му прилошало и изпаднало в безсъзнание. За шанс в този миг в учебното заведение имало служител на реда - Илиян Гвоздев, който бързо отвел момченцето с полицейския автомобил до Спешното поделение. Благодарение на бързата реакция на служителя на реда детето към този момент е в устойчиво положение.



Прецених, че няма време, че нямам опция да извикам спешна помощ, защото положението не му позволяваше да чакаме, взех детенцето на ръце, качихме се в патрулния автомобил, съобщи основен контрольор Илиян Гвоздев от Пътна полиция-Пловдив.

Как се е случило всичко? В междучасието група първокласници от учебно заведение " Васил Петлешков " отиват да пият вода и на едното от момчетата му прилошава. В този миг от кабинета на шефа излиза служителят на реда Илиян Гвоздев, чиито двама сина учат в същото учебно заведение. При типа на униформата му учителката го вика на помощ.

В началото е залитнало, не е могло да стои на краката си и по тази причина колежката изважда стола и го поставя да седне на стола, добави Йорданка Начева, заместник-директор на ОУ " Васил Петлешков ".

Беше много обезпокоена и изиска помощ от мен, защото едно от детенцата е било в безпомощно положение в класната стая. Отидох непосредствено вътре в класната стая. Видях, че в действителност детенцето не наподобява добре, добави основен контрольор Илиян Гвоздев.

В колата с пуснати сирени служителят на реда е съпроводен от учебната здравна сестра, а по пътя за болничното заведение се обажда на 112, с цел да има подготвеност незабавният екип.

Детето беше докарано в коматозно положение от служител на реда, който безусловно отговорно, бързо и уверено е взел отношение по въпроса и го транспортира до болничното заведение. На ръце го донесе, на ръце го взехме, съобщи доктор Кирил Атлиев, шеф на Спешното поделение в УМБАЛ " Свети Георги ".

Бързата интервенция на реанимационния екип нормализирала положението на детето, което към този момент е под наблюдаване в детска клиника. Лекарите са безапелационни, че в сходна обстановка всяка минута е извънредно скъпа и приканват всеки жител да оказва първа помощ. За Илиян Гвоздев, който от 15 години служи в Пътна полиция, сходни случаи са чести, помагал е и различен път.

Добре е всеки да е квалифициран, без значение каква специалност упражнява, да работи вярно и съответно в такива обстановки и може би в действителност ще имаме повече положителни вести, сподели още основен контрольор Илиян Гвоздев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР