Пътен полицай беше заснет в момент на получаване на подкуп,

...
Пътен полицай беше заснет в момент на получаване на подкуп,
Коментари Харесай

Шеф на КАТ разкри къде са корените на легендарния въпрос „почерпка или акт”

Пътен служител на реда беше сниман в миг на приемане на рушвет, а клипът е изработен от водача на автомобила, който бил паркирал погрешно на столичен бул.. При инспекция чиновник на КАТ открива, че автомобилът е и с недействителен годишен механически обзор, по тази причина желае рушвет от 50 лв., с цел да не спре автомобила от придвижване. Адвокат Николай Хаджигенов сподели пред Bulgaria On Air, че не вижда вест в това.

„ Новина е по-скоро, в случай че нямаме подкупен чиновник на МВР”, добави той.

Бившият началник на КАТ Богдан Милчев описа, че казусът с корупцията в Пътна полиция се е формирал при започване на 90 - те години във формираната среда, която е " мощно токсична ". По думите му битката с корупцията в този момент се прави с импровизация.

„ Решението е от една страна извънсистемен надзор, който да бъде нормативно организиран. От друга страна българската пътна полиция би трябвало да промени методите си за инспекция и за работа”, акцентира някогашният началник на КАТ Богдан Милчев.

Адвокат Николай Хаджигенов обаче не се съгласи с този " извънсистемен " надзор, който, по думите му, не схваща.

„ Наказателният кодекс планува санкции за корупция по-тежки от убийствата. Проблемът е, че у нас с корупцията никой не се бори. Тя не е единствено в МВР”, добави още юристът.

Той беше безапелационен също, че в България престъпността не се преследва, а за пътния служител на реда от последния клип с рушвет, най-лошото, което ще му се случи е да го покажат по малкия екран и да бъде уволнен. По думите на Хаджигенов, това ще бъдат единствените последствия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР