Пътен контрол, с приоритет установяване на автомобили и мотоциклети с

...
Пътен контрол, с приоритет установяване на автомобили и мотоциклети с
Коментари Харесай

Полицията в София спря от движение 57 шумни автомобили и мотори

Пътен надзор, с приоритет определяне на коли и мотоциклети с нерегламентирани промени в изпускателните им уредби, е в ход от няколко дни на територията столицата. Служители на отдел „ Пътна полиция “- Столична дирекция на вътрешните работи подхващат дейности за ограничение на придвижването по пътните артерии в града на моторни транспортни средства с превишен звук от моторите, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За последните 10 дни са спрени от придвижване 52 автомобила и 5 мотоциклета. Констатирано е, че за реализиране на този резултат на някои от колите е оказана намеса в шумозаглушителните уредби. Управляват ги най-често водачи на възраст сред 20 и 30 години. Движат се най-вече в тъмната част на денонощието по булевардите, които разрешават насърчаване на по-високи скорости - „ Черни връх “, „ Ботевградско шосе “, „ България “ и „ Околовръстен път “, като форсирайки, издават звук над допустимите правила за градска среда. Моторните транспортни средства са спрени от придвижване до премахване на установените неизправности, а на водачите са формирани актове за откритите нарушавания, с закрепена санкция в размер на 200 лв..

В рамките на установените на стадия нарушавания в Столична дирекция на вътрешните работи, по предписание на шефа, ще се правят и инспекции, ориентирани към изясняване на възможни финансови закононарушения от лидера на на неизправното транспортно средство, свързани с несъответствия сред материалното им положение и заявените им трудови приходи.

Безкомпромисният надзор за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по софийските улици ще се организира всекидневно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР