Път назад няма. Искаме да пенсионираме старите модели. По никакъв

...
Път назад няма. Искаме да пенсионираме старите модели. По никакъв
Коментари Харесай

Калина Константинова: Искаме да пенсионираме старите модели, не виждаме коалиция с ГЕРБ

„ Път обратно няма. Искаме да пенсионираме старите модели. По никакъв метод не виждаме коалиция с ГЕРБ. Искам да видя в акцията и позицията на останалите партии по тази тематика “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният вицепремиер от „ Продължаваме промяната “ Калина Константинова.

„ Демократична България “ беше наш сполучлив съдружен сътрудник. Имахме професионални връзки и с Българска социалистическа партия “, добави тя.

Според нея, в случай че трите обединения имат болшинство в идващия парламент, може да се стигне до договаряния за държавно управление, само че името на премиера ще предстои на разискване.  " Не бих споделила, че аз персонално имам любимец. Аз работих сполучливо и с Асен Василев, и с Кирил Петков. Ние сме добре стикован екип и тим ", акцентира някогашният вицепремиер.

 

Калина Константинова разяснява и подреждането на депутатските листи.

 

“Аз съм в софийска листа. Както и предходния път, съм в 25 МИР. От “Овча купел " съм, там ще повеждам и акцията си. Нашите районни листи се водят от хора, които са от района, това има огромно отражение. За своите родни места би трябвало да се борят хора, които са осведомени с проблемите им. В София са лидерските борби, тъй че листите ще бъдат водени от Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, който имаше доста добър резултат предишния път. Аз съм след него (бел.ред. Христо Петров), това явно е работеща композиция ”, уточни Калина Константинова.

„ Всички виждат какъв брой е неуместно гласуването на стрелкички, които водят към офшорки и това да се показва като корупция. Това е повода Кирил Петков да внесе иск за клюка против Бойко Борисов “, уточни Константинова. Тя разяснява по този начин конференцията на ГЕРБ от сряда, на която от партията демонстрираха илюстративно къде съгласно тях отиват комисионните от доставките на газ.

„ Истината е, че Лена Бориславова е извънреден експерт. Нямаше с какво да ни нападат – нямаше корупционни схеми. Затова нападнаха нейната персона. Това е излишно да се случва в една акция. Тя реши да не разрешава това да разсейва от главните тематики, които желаеме да сложим на дневен ред, и да можем умерено да можем да приказваме за тематиките, които ни интересуват “, добави някогашният вицепремиер.

 

Според Константинова, истината за отказаните от служебния кабинет танкери с газ от кабинета “Петков ”, е елементарна.

“12 години бяхме държани от ГЕРБ в цялостна взаимозависимост от “Газпром ” и един снабдител. След като “Газпром ” смениха мнението си да са в несъблюдение на контракта, бяхме в обстановка, в която не можем да получаваме газ от един снабдител. В рамките на няколко седмици намерихме танкери, газ и инфраструктурата, посредством която той да стигне. В последните месеци не е имало липса на газ. Решихме, че би трябвало да оставим подготовка за служебния кабинет - да договорим танкери и газ, който освен да бъде на цени по-ниски от междинните за Европа, освен да ни помогне да минем умерено през зимата, а и да стигнем умерено до пролетта. Такава инфраструктура има опция да бъде обезпечена, както сподели министър председателят на Гърция. Решението да не се възползват от танкерите е необичайно ”, разяснява Константинова.

Константинова изрече откровените си съболезнования на околните на починалите бургаски служители на реда. “Видях по какъв начин се вършат опити тази тематика да бъде политизирана. Това е противен метод на политиките на Прехода, на предишното. Борбата за преборването на корупцията по границите на България е извънредно тежка ”, уточни тя и даде образец с “Капитан Андреево ” и битката на Политическа партия против корупционните схеми за отровните храни, които влизат в страната ни.

“Корупцията е тихият палач. Затова е извънредно значимо да довършим работата си ”, уточни още някогашният вицепремиер.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР