Паста за зъби, съдържаща цинк и калаен флуорид и вода

...
Паста за зъби, съдържаща цинк и калаен флуорид и вода
Коментари Харесай

Как миенето на зъбите предпазва от коронавирус?

Паста за зъби, съдържаща цинк и калаен флуорид и вода за уста с цетилпиридиниев хлорид, обезврежда съвсем 100% SARS-CoV-2 в границите на две минути. Това се потвърждава от резултатите от изследвания, поръчани от производителите на известна паста за зъби, оповестява ТАСС.

Проучването е извършено от експерти от Университетското учебно заведение по публично здраве в Ню Джърси (САЩ) и е приключено през октомври тази година. Учените са стигнали до извода, че някои марки паста за зъби, заради особеностите на техния химичен състав, са в положение да обезвреждат новия ковид с 99,9% в границите на две минути след приложимост.

Миенето на зъбите и изплакването на устата не е метод за лекуване или отбрана на човек от зараза, само че може да помогне за понижаване на риска от предаване на ковид и закъснение на разпространяването му. Пастата и водата за уста допълват персоналните защитни средства, като маски за лице, обществено разграничаване и чести измиване на ръцете, изясняват медици.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Грижата за зъбите не е единственото, за което пастата за зъб...

Университетските експерти организираха клинични изпитвания на паста за зъби и вода за уста с присъединяване на 50 доброволци всред инфектираните с ковид. Предварителните резултати демонстрират, че химически дефинираната паста и течност могат да понижат концентрацията на вируса в устата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР