Паспортните проверки на швейцарските летища ще бъдат премахнати за хората,

...
Паспортните проверки на швейцарските летища ще бъдат премахнати за хората,
Коментари Харесай

Швейцария премахва граничния контрол по въздух за България и Румъния

Паспортните инспекции на швейцарските летища ще бъдат отстранени за хората, които летят от и за България и Румъния, заяви swissinfo.ch.

Правителството на Швейцария се съгласи да последва решението на Европейския съюз да отстрани вътрешния граничен надзор по въздушните и морските граници с България и Румъния.

На 30 декември Съветът на Европейски Съюз единомислещо реши да отстрани инспекциите на хора по вътрешните въздушни и морски граници с България и Румъния, считано от 31 март 2024 година Контролът ще остане в действие по сухопътните граници, само че Съветът загатна, че ще бъде взето бъдещо решение по въпроса.

Швейцария, член на европейската Шенгенска зона без паспорти, следва това решение. Румъния и България също ще могат сами да издават свои лични шенгенски визи, се споделя в изказване на държавното управление.

Опитът от присъединението на Хърватия към Шенгенското пространство на 1 януари 2023 година сподели, че решение от този тип не води до доста увеличение на имиграцията, сподели Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз.

София и Букурещ се договориха да засилят битката си против противозаконната миграция. България и Румъния, членки на Европейски Съюз от 2007 година, също се ангажираха да ползват напълно европейското законодателство, което постановява, че молбите за леговище би трябвало да се обработват в страната на идването на мигрантите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР