Паспортът за електрическите возила е част от новия регламент на

...
Паспортът за електрическите возила е част от новия регламент на
Коментари Харесай

Електрическите автомобили ще имат паспорти от 2027 година

Паспортът за електрическите возила е част от новия правилник на Европейски Съюз, обвързван с батериите, който изисква производителите на акумулатори или колите да разкриват въглеродните излъчвания от производствотои последователно да включват по-големи дялове на рециклирани материали в интервала до 2035 година, когато Европейски Съюз ще забрани продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене.

Така нареченият паспорт на акумулатора ще следва пътя на батерията от извличането на суровините през обработката и производството на кафези до преработването или потреблението за други цели след потребния ѝ живот в автомобила.

По-голямата бистрота ще разпознава легалните вериги за доставки, само че също по този начин ще разкрие информация за произхода на самите акумулатори. Особено сензитивна е тематиката за мините, от които се добиват редки метали за производството на акумулатори, където деца постоянно работят при извънредно тежки условия.

“Много производители не познават веригата за доставки и постоянно доставчиците се сменят към три или четири пъти годишно въз основа на контракти, които, изключително в сегмента от междинния клас коли, се трансформират въз основата на по-ниски разходи”, споделя Елън Кери, началник на външните работи на Circulor, организация, която следи веригата за доставки и паспортизирането на батериите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР